Sveriges leverantör av FLIR Värmekameror

FLIR är världsledande tillverkare av värmekameror och produkterna gör nytta inom mängder av applikationer runt om i världen. Som pionjär på marknaden för kommersiella värmekameror har FLIR levererat kameror till forskning, industri, polismyndigheter och militär i över 50 år. FLIR har marknadens bredaste utbud av värmekameror för såväl nybörjare som för proffs. FLIR har stora delar av sin tillverkning och sitt servicecenter i Sverige.

Varför ska jag välja Termisk Systemteknik?

Våra experter har mångårig erfarenhet från forsknings- och utvecklingsarbete vid FOI (Totalförsvarets Forskningsinstitut) och inom industrin. Sedan 2007 är vi återförsäljare av samtliga av FLIRs mätande värmekameror på den svenska marknaden. Vår styrka ligger i att vi har mer än 200 års samlad erfarenhet av avancerad IR-teknik och värmekameror. Utöver att tillhandahålla värmekameror på den svenska marknaden så bygger vi också kundanpassade systemlösningar baserade på värmekameror och erbjuder olika typer tjänster som FoU-partner, mätningar och utbildningar.

För mer info eller offert vänligen kontakta

Patrik Stensbo
Tel: 0766-14 31 21
patrik.stensbo@termisk.se

Niklas Robledo
Tel: 0760-86 93 63
niklas.robledo@termisk.se

Patrik Svensson
Tel: 0766-14 68 10
patrik.svensson@termisk.se

Stefan Sjökvist
Tel: 0705-35 87 27
stefan.sjokvist@termisk.se

Gå till vår kontaktsida

Vilken upplösning ska jag ha på min värmekamera?

Denna fråga är enkel att besvara… det beror på!
Upplösningen ska vara tillräcklig för att minst få 3×3 pixlar över det tänkta mätobjektet på det avstånd som det ska mätas ifrån.

Men upplösning är inte det enda som påverkar mätningen och därmed ger ett bra mätresultat. Möjligheten att ställa fokus är minst lika viktig som att ha tillräcklig upplösning på kameran. Eftersom en värmekamera är ett optiskt instrument ger kameran olika mätvärden beroende på om mätobjektet är i fokus eller inte. En annan aspekt är att en ofokuserad bild är svårare att tolka.

Möjligheten att kunna ställa fokus är alltså viktig för både applikationer som kräver exakta temperaturmätningar och för applikationer där bilden tolkas för att hitta varma eller kalla punkter.

Avtalsleverantör