Just nu söker vi

Termisk Systemteknik utvecklar och levererar avancerade produkter och tjänster som baseras på värmekamerateknik. Vi erbjuder mätningar, analyser, utbildningar, studier och forskningsinriktade projekt inom olika områden: industriprocesser, övervakning, miljöteknik, jordbruk samt Försvarsmakten.
Efterfrågan på våra system ökar och vi planerar för en långsiktig ökning av våra produkter, system och tjänster och för att klara det behöver vi duktiga medarbetare som vill vara med oss på den resan. Vi finns i Mjärdevi Science Park i Linköping och idag har företaget ca 13 anställda.

 

Serviceingenjör / Driftsättare

Jobbeskrivning

Termisk Systemteknik AB levererar allt fler system med värmekameror till kunder i Sverige och utomlands. Därför behöver vi förstärka med ytterligare en person för arbete med ny teknik hos våra kunder. Vi söker dig som kan driva arbetet framåt självständigt och samtidigt utgöra bryggan mellan våra kunder och vår utvecklingsavdelning.

Tjänsten innebär driftsättning och service av våra värmekamerabaserade system både i Sverige och utomlands. Före leverans genomför du montering, test och verifiering av systemen på hemmaplan och hos kund konfigurerar du systemen i dialog med kunden. I arbetet ingår att dokumentera installationerna samt att genomföra utbildning rörande aktuella system. Tjänsten innebär vidare att genomföra servicebesök hos kund för både avhjälpande och förebyggande underhåll. Vissa projekt kräver att du i ett inledande skede genomför en förstudie hos kunden för att kunna designa systemet korrekt. När du inte är hos kund arbetar du hemma med bl.a. fjärrsupport. Förutom arbete med våra system innebär tjänsten dessutom medverkan i olika mätuppdrag med efterföljande analys och rapportering.

 

Vi tror att du är gymnasie- eller högskoleingenjör med inriktning mot områden som automation, PLC, datorsystem eller programmering. Du bör ha ett par års arbetslivserfarenhet från servicearbete inom dessa områden i industriell miljö. Du måste vara väl förtrogen med Windowsmiljön eftersom våra system är Windowsbaserade idag. Det är bra om du har erfarenhet av driftsättning av sådana system hos kunder. Kunskap om kamerasystem eller värmekameror är värdefullt. Du bör vara strukturerad och ha förmåga att självständigt kunna driva och genomföra leveransprojekt, både avseende hårdvara och mjukvara. Eftersom tjänsten medför mycket kundkontakter är det en stor fördel om du är utåtriktad och har god förmåga att kommunicera på både svenska och engelska. Elbehörighet är meriterande men är inget krav. Eftersom vi genomför uppdrag åt Försvarsmakten och försvarsindustrin måste du vara svensk medborgare och kunna bli godkänd vid en registerkontroll.

 

Att arbeta på Termisk Systemteknik innebär att du kommer att ingå i ett kreativt gäng som utvecklar och applicerar värmekamerateknik inom framför allt industrin och energibranschen. Du kommer att bli expert på praktisk tillämpning av värmekamerateknik i kombination med avancerad bildanalys, områden som växer stort idag. Du kommer framför allt att arbeta med företagets seriesystem men eftersom vi också anlitas ofta för att ta fram system för nya tillämpningar så kommer du att få möta en stor variation i arbetet.  Arbetet är fritt men kräver också en lyhördhet för kundernas önskemål.

 

Om du har frågor om tjänsten så är du välkommen att kontakta Claes Nelsson, 076 369 0256, som ansvarar för systemleveranser.

 

Frågor

Frågor om tjänsten besvaras av Claes Nelsson som är ansvarig för våra system.

Tfn +46 76 3690256 eller claes.nelsson@termisk.se

Sista ansökningsdag

30 januari 2020

 

Välkommen med Din intresseanmälan och Ditt CV till anmalan@termisk.se

 

 

 

Utbildningar

Säkerställ en bra mätkvalité i era termografimätningar genom att gå någon av våra utbildningar. Vi skräddarsyr även kurser inom ditt specifika område.

För mer info eller offert
vänligen kontakta

Patrik Stensbo
Tel: 0766-14 31 21
patrik.stensbo@termisk.se

Patrik Svensson
Tel: 0766-14 68 10
patrik.svensson@termisk.se

Stefan Sjökvist
Tel: 0705-35 87 27
stefan.sjokvist@termisk.se

Gå till vår kontaktsida